Topclamp Wood koppelingen

Carport

De carport is een overkapping die de auto beschermt tegen weersinvloeden. De carport is in tegenstelling tot de garage niet afgesloten. Hierdoor kan de wagen gemakkelijk in- en uitgereden worden. De carport is een soort overdekte parkeerplaats aan huis.

De constructie van een carport bestaat uit aluminium koppelingen en een houten frame. Het frame / de hoge palen kunnen in allerlei kleuren worden geleverd en kan het zowel verspringend als doorlopend worden verbonden.

Als de carport aan twee zijdes is dicht gebouwd dient er een vergunning voor de carport worden aangevraagd. Betreft het slechts een overkapping dan valt de constructie niet onder de “meldplichtige bouwwerken” en hoeft er geen vergunning voor worden aangevraagd.

Zet nu zelf snel je eigen carport in elkaar met het bouwsysteem van Topclamp Wood. Met slechts 2 schroeven komt de verbinding tussen de aluminium koppelingen en houten palen tot stand, waardoor de carport zeer eenvoudig is op te zetten.

Soorten verbindingen

De houten palen kunnen met een verspringende of doorlopende verbinding worden geleverd. De doorlopende verbinding geeft een strak design, terwijl de verspringende verbinding een erg speels karakter mee geeft aan de constructie.

Verspringende verbinding houten palen

De houtenbalken worden in de koppeling geplaatst dit geeft een verspringende verbinding. De buismaat is gelijk aan de koppeling.​

Doorlopende verbinding houten palen

De houtenbalken worden in de koppeling bevestigd, waarna het hout met een frees wordt bewerkt zodat het vrijwel naadloos in de koppeling past. De buismaat is hierbij kleiner dan de koppeling.

Maatvoeringen

De koppelingen zijn in de volgende maatvoeringen leverbaar:

Maat koppeling Binnenmaat koppeling
60 mm52 mm
70 mm62 mm
80 mm70 mm
100 mm90 mm

Heeft u een idee of een vraag over de tuinpaalkoppelingen? Vraag onze ingenieurs naar de mogelijkheden. Wij maken voor u vrijblijvend een technische tekening op maat. Stuur uw idee op naar info@dis-international.com of bel direct met één van onze medewerkers via 010 292 97 61.