Zelfbouw pergola

Pergola / Tuinhuis

 

De pergola is een tuinconstructie met koppelingen en palen. Langs de palen groeien vaak allerlei planten. De pergola zien we vaak terug in de vorm van een tuinhuisje, beursstand of overkapping boven een terras. De constructie van een pergola bestaat uit aluminium koppelingen en een houten of aluminium frame. Het frame / de hoge tuinpalen kunnen in allerlei kleuren worden geleverd.

 

Met het bouwsysteem van Topclamp Wood is het eenvoudig om de constructie van de Pergola / tuinhuis in elkaar te zetten. De verbinding van een aluminium koppeling met de houten paal komt al met slechts 2 schroefverbindingen tot stand.

 

Soorten verbindingen

De houten palen kunnen met een verspringende of doorlopende verbinding worden geleverd. De doorlopende verbinding geeft een strak design, terwijl de verspringende verbinding een erg speels karakter mee geeft aan de constructie.

 

Doorlopende verbinding houten palen

 

Aluminium koppelingen

De houtenbalken worden in de koppeling bevestigd, waarna het hout met een frees wordt bewerkt zodat het vrijwel naadloos in de koppeling past. De buismaat is hierbij kleiner dan de koppeling.

 

Verspringende verbinding houten palen

 

Aluminium koppelingen

De houtenbalken worden in de koppeling geplaatst dit geeft een verspringende verbinding. De buismaat is gelijk aan de koppeling.​

 

Maatvoeringen

De koppelingen zijn in de volgende maatvoeringen leverbaar.

 

Maat koppeling     Binnenmaat koppeling

- 60 mm                        - 52 mm

- 70 mm                        - 62 mm

- 80 mm                        - 70 mm

- 100 mm                      - 90 mm

 

Heeft u een idee of een vraag over de tuinpaalkoppelingen? Vraag onze ingenieurs naar de mogelijkheden. Wij maken voor u vrijblijvend een technische tekening op maat. Stuur uw idee op naar info@dis-international.com of bel direct met één van onze medewerkers via 010 292 97 61.

Euregio Laboratory Services in het Nederlands
Euregio Laboratory Services in het Engels
DE

010-292 97 61​

Tuinpaalkoppelingen logo
Topclamp Wood logo